ADDRESS

Kungsgatan 14
10600 Ekenäs/Tammisaari

PHONE

04578378429

Tietoja AtlasPROfilax:sta

AtlasPROfilax® – Ennaltaehkäisevä hoito ja itseparannus.

Atlas ei ainoastaan kannata päätä, vaan toimii myös avaimena selkärangan ja koko tukirangan liikkuvuuteen, tasapainoon ja hallintaan.

Väärässä asennossa oleva Atlas voi aiheuttaa merkittäviä kehon asennon muutoksia. Tästä johtuvia oireita tai vaurioita ovat esimerkiksi niskakipu, niskan jäykkyys, selkäkipu, noidannuoli, välilevyn pullistuma, puristuksessa olevat selkärankahermot, lantion kiertynyt asento, lonkkanivelkipu, polvikipu, meniskivauriot, sekä muut polveen liittyvät vaivat, eripituiset jalat jne.

Tiesitkö, että ensimmäinen kaulanikama eli Atlas, on useimmilla ihmisillä virheasennossa? Tämä tila johtaa moniin fyysisiin sekä psyykkisiin vaivoihin ja sairauksiin.

Onneksi on kehitetty AtlasPROfilax-tekniikka, jonka avulla Atlas voidaan ojentaa oikeaan asentoonsa. Tämän tekniikan keksi ja kehitti René-Claudius Schümperli Sveitsissä vuosina 1993 -1996 (Schümperli kärsi itse atlasnikaman virheasennon aiheuttamista kivuista)..

Atlas kannattelee päätäsi.

Niskan ensimmäinen nikama, atlas, on melkein kaikilla ihmisillä väärässä asennossa. Rotaatio aiheuttaa kallonpohjaan ja selkärankaan johtavan aukon halkaisijan pienenemistä. Tämän seurauksena selkäydin, kraniaalihermot ja hienoimmat hermoradat ovat jatkuvasti paineen alaisina.

Tänään tunnemme myös kuinka tärkeä atlasnikaman on terveydelle ja tasapainolle. Atlas on pään ja kehon välisen portti. Sen lävitse kulkee kraniaalihermot ja hienoimmat hermoradat, verisuonet ja selkäydin. Väärässä asennossa oleva Atlas voi aiheuttaa merkittäviä kehon asennon muutoksia. Tästä johtuvia oireita tai vaurioita ovat esimerkiksi niskakipu, niskan jäykkyys, selkäkipu, noidannuoli, välilevyn pullistuma, puristuksessa olevat selkärankahermot, lantion kiertynyt asento, lonkkanivelkipu, polvikipu, meniskivauriot, sekä muut polveen liittyvät vaivat, eripituiset jalat jne. Selkärankaa joutuu sen lisäksi kompensoimaan atlasnikaman vääräasennon risti-suoliluuniveleen asti.

Jos Atlas on oikeassa asennossa, aivot pystyvät toimimaan häiriöttä. Tämä tuo mukanaan eheyden tunteen ja käynnistää itseparantumisprosesseja koko kehon alueella. Ihmisen koko elimistö alkaa toimia täydellä suorituskyvyllään. Oikeaan asentoon asetettu Atlas voi myös vahvistaa muiden hoitojen ja terapioiden vaikutusta.

Atlasnikama niskassa.